Регистрирай се
 

nfnf nfnf

ϟ ✔

мини зайче

Мини-зайчето, още наричано зайче-джудже или домашно зайче става все по-популярен домашен любимец в България и може да се намери в много от зоомагазините в страната, на цени от порядъка на 30-40лв. То живее между 5 и 15 години, като най-често достига възраст под 10 години. Като цяло по-малките зайчета живеят по-кратко.

Не изисква прекалени грижи. Достатъчно е да му обръщате внимание сутрин и вечер. Не вдига шум като кучетата и котките, поради което е подходящ домашен любимец и за апартамент. Обича хората, да тича и си играе около вас, въпреки че противно на желанията ви може да не се чувства най-добре да го държите в ръце. За съжаление съжителството на зайчето с малки деца често завършва със сериозни проблеми за зайчето, тъй като децата не са достатъчно внимателни към него.
nfnf nfnf

ϟ ✔

здравейте

здравейте членове на групата след малко ще видите информация за зайчетата чао

nfnf nfnf

ϟ ✔

хамстери

Хомяковидни или Хамстери са гризачи от подсемейство Хомякови. Подсемейството се състои от 18 вида, класифицирани в шест или седем рода. Името „хамстер“ произлиза от германската дума hamster, която пък от своя страна идва от старогорнонемската дума hamustro, както и от староруската дума choměstorǔ. Неин корен е смесица от руската дума хомяк, балтийската staras)[1] както и от Иранската (cf. авестийски език hamaēstar "потисник")[2].
Поведението варира според околната среда, рода и взаимодействието им с хората. Хамстерите, често се използват за опити с животни в напредналите икономически страни, защото са лесни за отглеждане в плен. Освен това са се утвърдили като популярни домашни любимци.
Хамстерите са активни през тъмната част на денонощието. В дивата природа копаят тунели през ...

nfnf nfnf

ϟ ✔

кучета

Кучетата (Canis) са род бозайници от семейство Canidae. Родът включва 7 до 10 вида хищници като вълк, чакал, койот.
Един от най-разпространения домашен любимец, кучето е също представител на рода. Той е подвид на вълка, въпреки видимите анатомични различия, наложени в резултат на селекция от страна на човека. Кучето динго е друг представител, който пък е пример за превръщане от одомашнено животно в диво.

nfnf nfnf

ϟ ✔

котки

Котка е сборно название за по-дребните представители на семейство Котки (Felidae), но обикновено се разбира Домашната котка (Felis silvestris catus), като подвид произлязъл от Дивата котка.
Самото семейство се състои от: котки, тигри, лъвове, леопарди, гепарди, ягуари, рисове, пантери, пуми и оцелоти. Всички са хищници.
Котките живеят близо до хората от преди поне 3500 години (въпреки че не са изцяло опитомени както кучетата), когато в древен Египет котки са били използвани, за да пазят складираното зърно от мишки и други гризачи. В днешни дни котките са едни от най-разпространените домашни любимци. Малък процент от тях (около 1%) са чистокръвни, с регистрирано родословие, останалите 99% са кръстоски между различни породи, и се отнасят предимно към домашните късокосмести или до...

nfnf nfnf

ϟ ✔

кое животно ви е любимо


lubitofun 

Всички! :* (hug) (angel)


eva5660 

малките котета и малките кученца


nikoleta258 

malki koten4a


yova 

zai4eta


ellyy235 

котенца и кученца :)


ivet0 

котетааааа


perc3ption 

котенца и кученца